ARHIVA

PARTENERI

Logo Outdoorchef Logo Campinggrill Logo Corcova Logo Don Marcos BBQ Logo Retete de la Prieteni

Caracatita aromata la gratar

Stiati ca grecii sunt pasionati de mancarea gatita la gratar si de tot ce inseamna outdoor cooking in general? Preparatele grecesti sunt renumite pentru prospetime, proprietati nutritive si savoare iar de toate aceste calitati este “vinovat” in mare parte gratarul. La grill, grecii pregatesc feluri de mancare delicioase – bine cunoscutele biftekia sau souvlaki.

Un preparat clasic, de care se bucura turistii mai ales pe plaja, sub o umbrela de paie si cu un pahar de ouzo langa este caracatita la gratar. Caracatita la gratar se regaseste in meniul fiecarei taverne din Grecia si al fiecarui restaurant cu specific grecesc din lume – pentru ca e gustoasa si atat de simplu de gatit.

Ingrediente

  • o caracatita medie sau mare, proaspata sau congelata (in hipermaket-uri gasiti ambele sortimente)
  • sucul proaspat stors de la doua lamai
  • o legatura mica de patrunjel tocat
  • 2-3 lingurite de otet de vin rosu
  • cateva linguri de ulei de masline extravirgin
  • oregano uscat, sare si piper negru proaspat rasnit
  • cateva foi de dafin

Preparare

Caracatita se spala bine sub jet de apa rece si se pune la fiert in suficienta apa cu sare si foi de dafin, pentru aproximativ o ora. In momentul in care puteti sa o intepati usor cu furculita si si-a schimbat culoarea, caracatita e fiarta. Nu o fierbeti prea mult, va avea o consistenta gumata.

Imediat, adaugati in oala in care a fiert caracatita otetul de vin rosu si putin oregano si lasati sa se intrepatrunda aromele pana se raceste complet.

Intre timp, incingeti bine gratarul si pregatiti o marinada din sucul de lamaie, uleiul de masline, patrunjel, oregano, sare, piper si inca putin otet de vin rosu. Marinati caracatita fiarta si racita in acest amestec si apoi puneti-o pe gratar.

Frigeti pe toate partile caracatita intreaga cate 5 minute, cat sa ramana suculenta, dar bine rumenita. Puteti sa portionati caracatita si bucatile sa le infigeti pe bete de frigarui pe care sa le puneti apoi pe gratar.

La final, savurati acest fel de mancare cu inca un strop de zeama de lamaie, unul de ulei de masline si cu gandul la vacanta.

Pofta buna!

Comentariul tau

 

 

 

Poti introduce tag-uri HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>